2013. augusztus 26., hétfő

Kenyérsaláta

Még évekkel ezelőtt, Franciaországban akadtam rá erre a receptre, ami banálisan egyszerű, de nagyon-nagyon finom. Alkalmas a maradék/fagyasztóban árválkodó elfelejtett baguette, kenyér vagy kifli újraértelmezéséhez. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető vacsora.

Elkészítése:
A maradék pékárut nagyobb kockákra vagy karikákra aprítod és sütőben éppen világosbarnára pirítod.
Míg pirulnak a kis kenyérkéid, megmosod a paradicsomot és megtisztítod a hagymát. Mindkettőt félbevágod és utána pedig cikkekre szeled.
Ezután egy kis tálkában összekeversz olívaolajat borecettel egy csipet sóval és egy picike mézzel.
Mire mindezzel elkészültél,szépen megpirultak a kenyérkék. Ha türelmes típus vagy és nem nagyon éhes, a kenyérkarikákat egyenként átdörzsölheted egy leheletnyi fokhagymával. Ha ez túl macerásnak tűnik, a késsel nyomd össze a fokhagymát és tedd az öntetes tálkádba. Átveszi az ízét.
Ezután keress egy jó nagy tálat, tedd bele a kenyeret, a paradicsomot, a lila hagymát és egy fetasajt felét morzsold rá. Ezután forgasd át az egészet az öntettel.
Már csak annyi dolgod maradt, hogy tálalás után hozzáadj a salátához még egy picike olívaolajat és ízlés szerint megszórd borssal.

Hozzávalók:
Elfelejtett kenyér/baguette/kifli
2 lilahagyma
3 nagyobb paradicsom
1 gerezd fokhagyma
fél fetasajt
olívaolaj
borecet

bors
pici méz/cukor - ízlés szerint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése