2013. április 10., szerda

Tápiókapuding

Néhány napja egy kis Érdi Ázsiai boltba keveredtem ügyintézés közben, ott ajánlotta az eladó hölgy a tápiókalisztet. Lelki szemeim előtt amerikai családi filmek jelentek meg, ahol a gyerekek utálkozva ülnek a tápiókapuding felett, anyuka pedig diktálja beléjük. Rögtön tudtam, hogy nekem ez KELL, tudni akarom, hogy tényleg utálkozva kell e kanalazni a tápiókapudingot ?

Lelövöm előre a poént, nem, nem kell fanyalogni. Valószínűleg a filmes amerikai kiskölkök nagyon nem tudják mi a jó :) Egy nagyon finom, könnyű és egészséges desszert, ami ráadásul hamar elkészül és még a tetejében speciális diétákba is illeszthető, ugyanis gluténmentes.

Elkészítése: Melegíts 3 deci tejet, fokozatosan kevergetve adj hozzá 5 evőkanál tápiókalisztet, kevergesd 8 percig. Ekkor add hozzá az előre kikevert 2 tojássárgájából, 1 evőkanál cukor/édesítőből, 1 evőkanál vaniliáscukorból és fél deci narancsléből álló keveréket, ezzel kis lángon további 3 percig keverd a pudingodat. Oszd el tálkába, hűtsd le legalább szobahőmérsékletűre és irány rémítgetni az amcsi gyerekeket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése